Selecteer een pagina

Workshops

Omdat we niet overal 100% aandacht in kunnen steken in alles wat we aanbieden zijn we blij met de samenwerking met een groep professionals die ieder voor zich persoonlijke kwaliteiten hebben en inzetten om iedere bezoeker van the Soulcircle uit te nodigen en te ondersteunen in haar of zijn proces tijdens de workshops of persoonlijke begeleiding.

Het is mooi en we zijn dankbaar om te zien en te voelen dat zoveel mensen, zowel deelnemers als trainers de weg naar the Soulcircle weten te vinden. Iedereen is welkom bij the Soulcircle ongeacht, religie, overtuiging, opleiding, sekse, leeftijd of achtergrond.

 

Alle actieve workshops vindt u in onze agenda.

meditatie

Meditatie:

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluks-beleving. Wanneer je mediteert kom je op de eerste plaats tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven.

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier verder

Het helpt je te ontspannen en je leert jezelf beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

De meditatiekring is een groep mensen die elke week bij elkaar komt en waar iedereen vrijblijvend bij aan mag sluiten. Bij mooi weer mediteren we in het prachtige park achter ons huis. De bijzondere omgeving nodigt je uit om in stilte bij jezelf te komen.

Door samen te mediteren en te verbinden kunnen we in contact komen met onze kern en kunnen we de liefde en verbondenheid met onze ware kern en onze samenleving ervaren.

In de ruimte staan stoelen, meditatiestoelen, kussens en bankjes. Je bent dus niet verplicht om op een meditatiekussen te gaan zitten. Belangrijk is wat goed voelt voor jou!

Bijdrage: €5,00 / €45,00 tienrittenkaart inclusief thee en lekkers.

Verzorgd door: Regina Wiericx & Ruud Maas

The Soulcircle

Mediteren kun je leren:

Wil jij graag leren om wat rust in je drukke bestaan te creëren, wat tijd voor jezelf te nemen en de gedachten even de gedachten te laten zijn zonder er iets mee te hoeven doen.

 

 

            

 

Lees hier verder

En wil je dat op een laagdrempelige manier ervaren geef je dan nu op voor 4 bijeenkomsten waarbij we je de ins en outs vertellen.

The Soulcircle neemt je mee in de wereld van meditatie en leert je diverse vormen zodat je kunt ervaren welke vorm het beste bij je past. Van begeleide meditatie en het concentreren op de eigen ademhaling of een bepaald voorwerp naar het mediteren door middel van beweging en klank tot totale stilte 

Mediteren is innerlijke stilte maken, bewust worden van de opkomende gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en die laten wegvloeien om te komen tot een ‘leegheid’, waarin nieuwe inzichten zich aandienen.

Het helpt je om een rustpuntje in de dag te vinden, om je bewustzijn te trainen. Voor een moment laten we de externe wereld even voor wat het is en keren we ons naar binnen om te zien wat zich daar eigenlijk af speelt.

Bijdrage: € 50,00 voor 4 bijeenkomsten

Verzorgd door: Regina Wiericx

De Verdieping:

Bewustzijnsontwikkeling voltrekt zich altijd in lagen, vergelijkbaar met de lagen van een ui, en met deze training ontdekken en ervaren we nog verder de magie van de chakra’s en het energetisch spectrum dat daarmee samen hangt.

 

 

 

Lees hier verder

We doen dit onder meer aan de hand van visualisaties, meditaties, energetisch werk en diverse technieken om de ervaringen te laten “stollen”.

Zoals jullie gewend zijn in de eerste training zullen wij onze coaching en begeleiding inzetten om jullie persoonlijke en groepsprocessen….

…te ondersteunen en zullen we samen het pad bewandelen naar meer inzicht en zelfreflectie maar vooral naar zelfliefde.

Kortom een individuele en groepstransformatie om (wederom) van te genieten!

Deze Verdieping is alleen bedoeld voor mensen die de (basis) chakratraining hebben gevolgd (7 poorten van verlichting / De Kracht van de chakra’s)

Bijdrage: € 245,00 inclusief materiaal, thee, hapjes en biologische / vegetarische lunch

Verzorgd door: Regina Wiericx & Ruud Maas

tribal trance dance

Tribal Trance Dance:

Tribal Trance Dance is een hedendaagse trancedance die je uitnodigt om je maskers van oude conditioneringen en beperkingen af te leggen en thuis te komen in jezelf.

 

 

Lees hier verder

Je danst geblinddoekt met of zonder voorafgaande intentie op inspirerende muziek zoals african drums en didgeridoo en dit zal je in combinatie met de speciale fire breath diep in jezelf brengen.

Je laat je lichaam bewegen hoe het wil bewegen zodat de energie vrij kan stromen zonder beperkingen van je “mind”.

Als je je er helemaal in overgeeft zul je heel diep gaan, oude trauma’s kunnen oplossen en nieuwe inzichten komen duidelijk naar boven.

Je kunt zeggen dat het een therapeutische sessie is zonder gesprek maar met dans, daarnaast kun je het ook gewoon als een heerlijke verdieping zien van het zijn met jezelf.

Heerlijk dansen, je vrij voelen, vanuit je hart bewegen.

Bijdrage: € 20,00

Verzorg door: Amudra Madhura & Regina Wiericx

kracht chakra's

De kracht van de chakra’s:

Wat zijn chakra’s, waar dienen zij voor en hoe krijgen wij de chakra’s in balans als zij uit evenwicht zijn?

 

 

 

Lees hier verder

Dit zijn enkele vragen waar we deze cursus op in gaan. In deze tien weekse cursus gaan we samen op reis, op zoek naar onze energiecentra’s.

We gaan ontdekken welke plaats zij innemen, waar zij voor dienen en wat je kunt doen als je uit balans bent.

Daarnaast leer je te luisteren naar je lichaam en kun je zelf op zoek gaan naar eventuele stagnatie in het centra.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals meditatie, visualisatie, klank, lichaamswerk en dans. Op de eerste dag ontvang je een cursus- map waarin je de informatie die gedurende de cursus wordt uitgedeeld kunt opbergen.

Tijdens de training gaan we de diepte in, zoekende naar dat wat jou belemmerd in je dagelijks leven, in wat je tegenhoudt je droom te leven. Te gaan voor datgene waar je hart van gaat zingen. Door onze vaardigheden die we hebben als gecertificeerd coach zullen we je dan ook begeleiden bij je persoonlijke proces dat zich tijdens deze training kan aandienen.

Heb je dus een traumatische ervaring op het niet mogen zijn, het niet kunnen uiten, seksueel misbruik, pesten en of mishandeling dan zit dat gekoppeld aan een chakra en daardoor zal er ook een beroep gedaan worden op je energie horende bij dat chakragebied waardoor het je beperkt te doen wat je zou willen doen. Puur vanuit een eerdere ervaring en eerdere reactie kun je jezelf blokkeren. Dit kan zorgen voor zowel energetische / emotionele als fysieke klachten.

Elk chakra heeft bepaalde eigenschappen, zijn eigen kleur, klank, functie in het lichaam en is gekoppeld aan bepaalde emoties en organen. Door je lichaam te leren kennen en de signalen op te pakken die het lichaam afgeeft kun je er zelf voor zorgen dat je energie in balans blijft.

Naast de chakra verdiepen we ons in de violette vlam. Een krachtige zuivere energie die ons helpt ons energiesysteem te schonen, te beschermen en ons bij kan staan in moeilijke situaties. We gaan de violette vlam activeren en leren hoe we er mee te werken.

Als laatste zullen we de verschillende lichamen behandelen. We kennen allemaal ons fysieke lichaam en waarschijnlijk hebben vele al van ons energetisch lichaam gehoord. In totaal hebben we 8 lichamen die ook ieder een doel hebben. Tijdens de 9e bijeenkomst zullen we hier verder op ingaan.

Omdat we juist naast de training ook persoonlijk begeleiden hebben we besloten om een maximaal aantal deelnemers in de groep toe te laten. Iedereen heeft recht op de tijd en aandacht die hij of zij nodig heeft om te ontwaken en te groeien.

De cursus wordt gegeven op:
Woensdag 6 – 20 november / 11 december / 8 – 22 januari / 5 – 19 februari / 4 – 18 -22 maart
Zaterdag 22 maart is de afsluiting van 10:00 tot 16:30 uur.

Zaterdag 22 maart 2019 hebben we een afsluiting waarbij we iedereen een mooie, fijne dag willen bezorgen die aansluit op dat wat we gezamenlijk 9 weken hebben beleefd en gedeeld. De uitnodiging hier is om je vooral lekker te laten verwennen.

Bijdrage voor deze cursus is € 245,00 inclusief materiaal, thee, hapjes en biologische / vegetarische lunch op zaterdag 21 maart

Voor deze cursus wordt een voorschot gevraagd. Je deelname is bevestigd wanneer het voorschot is ontvangen door the Soulcircle

Gelieve € 45,00 over te maken op rekening NL84 INGB 0007 1277 17 tnv R.M.J.F. Wiericx met vermelding “Chakra’s” plus je naam.

Zodra deze binnen is ben je verzekerd van een plaatsje.
(mocht je financieel wat minder te besteden hebben of moeite hebben met de betaling dan horen we dat graag)

De cursus wordt verzorgd door Ruud & Regina
Beide gediplomeerd Intuïtief trainer en beheerders van the Soulcircle.

Kinderyoga:

Spierversterkend, goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, vergroot de weerbaarheid, versterkt je innerlijke kracht, voert overtollige energie af, brengt ontspanning en geeft je zelfvertrouwen!

 

Lees hier verder

Leer je eigen grenzen kennen en die van de ander, respectvol met elkaar omgaan staat de gehele les centraal.

Bij de kinderyoga krijgt het kind de vrijheid om te ontdekken wie hij of zij is, te versterken wie hij of zij is en te zijn wie hij of zij is.

Het kind leert de weg naar zelfvertrouwen kennen met behulp van yoga oefeningen, creativiteit, massage, zingen, dansen en heel veel plezier!

En met goed weer heerlijk buiten in het park van the Soulcircle.

Bijdrage: € 21,50 per maand / Gratis proefles

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers

Tieneryoga:

Lekker met je leeftijds- genoten op yoga en daarna lekker even chillen met een kopje thee…… je bent van harte welkom!

Lees hier verder

Hier kom je mensen tegen die net als jij lekker in hun vel willen zitten, die verbinding willen maken en willen genieten van de gezellige bijeenkomsten elke week.

Spierversterkend, goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, vergroot de weerbaarheid, versterkt je innerlijke kracht, voert overtollige energie af, brengt ontspanning en geeft je zelfvertrouwen! 

Leer je eigen grenzen kennen en die van de ander, respectvol met elkaar omgaan staat de gehele les centraal.

Bij goed weer heerlijk buiten in het park van the Soulcircle.

Bijdrage: € 21,50 per maand / Gratis proefles

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers

Mindful ouderschap:

In samenwerking met ‘WegWijs Roosendaal’. Daarom is deelname voor inwoners van Roosendaal gratis en inclusief materiaal.

Lees hier verder

De training is geschikt voor ouders van kinderen / jongeren in alle leeftijden.

Net als de MBSR/MBCT mindfulnesstraining bestaat het programma uit oefeningen die je leert en ervaringen uitwisselt. Elke bijeenkomst heeft een thema. Thuis oefen je de meditatietechnieken met behulp van mp3 bestanden. 

Je doet ook oefeningen die gericht zijn op je kind en op je rol als ouder.

Mindful ouderschap in een druk bestaan.

Hoe blijf je in je drukke leven als ouder goed voor jezelf zorgen? Hoe ga je om met ouderlijke stress? Hoe verdiep je de band met je kind? Hoe voorkom je dat je dezelfde fouten maakt als je eigen ouders, of door niet dezelfde fouten te maken, andere fouten maakt? Hoe blijf je samen ouders, in goede en slechte tijden?

Bijdrage: Gratis

Verzorgd door: Marianne Knops in samenwerking met WegWijs Roosendaal’

Stilte maar dan anders:

Stilte kan heel ongemakkelijk aanvoelen en het liefste wat we doen is dan toch geluid produceren.

 

 

Lees hier verder

Niet omdat we dat fijn vinden maar omdat we de stilte niet gewend zijn, de leegte willen vullen en we naar afleiding zoeken. Een dag in stilte doorbrengen laat je ervaren wat stilte is.

Niet hoeven en moeten praten, uitleggen of vragen. Absolute stilte ervaren in je binnen en buitenwereld. 

Door stil te zijn en met je aandacht naar je innerlijke stilte te gaan kun je de klanken horen. Even alle aandacht voor jezelf.

Het gehele programma op deze dag wordt in stilte gedaan en bestaat onder andere uit meditatie, klankenbad, schrijven etc.

Een mooie dag gevuld met bijzondere momenten. We maken gebruik van de prachtige tuin en met goed weer zullen we ook daar in stilte een aantal activiteiten aanbieden.

Tijdens de pauze krijg je een heerlijke biologische / vegetarische lunch aangeboden die door ons zelf is klaargemaakt.

Laat je verrassen en verwennen. Laat je verwonderen en luister naar het geluid van de stilte. Een dag van bezinning en verdieping waar de stilte mag spreken.

Bijdrage: € 75,00

Verzorgd door: Regina Wiericx

Kleur, geur en klankbeleving:

Geef je volledig over en laat je meevoeren op de klanken en trillingen van de instrumenten, van stilte, geuren en kleuren.

 

 

Lees hier verder

Liggend op je matrasje genieten van de klanken die tot een diep niveau bij je binnen stromen.

Een klankschalen meditatie ervaar je met meer dan alleen je gehoor. Een reis door het lichaam van klanken en trillingen zorgen voor een intense beleving.

Wanneer je beseft dat alles om je heen een constante vorm van vibratie is, verklaart dit natuurlijk een heleboel.

Elke atoom, cel, weefsel en orgaan zendt vibraties uit, ongeacht of we dit doorhebben of niet.

Tijdens de klankhealing maken we gebruik van diverse instrumenten waaronder de Tibetaanse klankschalen, de gong, en de kristalen klanken. Daarnaast hoor je de klanken van diverse rain­stick, ratels, oceandrums etc.

the Soulcircle heeft alles in huis om de avond zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Geen gesleep met matrassen, dekens en kussen, daar zorgen wij voor.

Bijdrage: € 15,00

Verzorgd door: Regina Wiericx

Dynamic Breath Awakening:

Dynamic Breath Awakening is een dynamische ademmeditatie die je liggend doet. Je ademt vol en diep op inspirerende muziek en hierdoor ga je een intens meditatieproces in.

 

Lees hier verder

Het is 1 van de meest krachtige methodes om in contact te komen met je innerlijke rust.

Het zuivert je lichaam, geest en ziel en weekt oude woede, angsten, verdriet en oud zeer los zodat het naar buiten kan komen.

Je pure levensenergie komt weer vrij en de ademhaling zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft.

Verwacht diepe en krachtige veranderingen. De Dynamic Breath Awakening zal onzuiverheden en gifstoffen uit de verschillende lagen van je wezen opruimen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Probeer het eens en laat je verrassen, de ervaring leert ons dat als je het eenmaal hebt ervaren dat je blijft terugkomen.

(de Dynamic Breath Awakening is niet geschikt voor mensen die last hebben van psychoses, bij zwangerschap en ook niet voor jongeren onder de 18)

Bijdrage: € 20,00

Verzorgd door: Amudra Madhura

Drumcircle Apurimac:

In deze drumcirkel gaat het vooral om het plezier van samen drummen. De drumcirkel is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar, die een Sjamanendrum heeft of een handdrum. Ervaring is niet nodig.

 

Lees hier verder

We beginnen elke avond met een half uur intuïtief drummen, uitgaande van ons gevoel en onze intuïtie, “dat wat er bij je binnen komt”. Dit kan zittend, staand of lopend door de ruimte.

Voel wat voor jou passend is.

Na een korte theepauze, gaan we naast het intuïtief drummen,
ook oefenen met drummen op ritme en het op verschillende manieren bespelen van de drum.

Hierdoor leren we de drum op een andere manier kennen.
Soms maken we hierbij gebruik van begeleidende muziek.

Apurimac betekent vrij vertaald; De Krachtige Spreker.
Niet alleen de drum is een krachtige spreker door zijn diepgaande
trillingen, geluid en resonantie maar ook de drummer zélf is een krachtige spreker. Laat al je potentie, je authenticiteit, je kracht maar zeer zeker ook je Stilte horen door het geluid van je drum.

Bijdrage € 10,00
Verzorgd door: Silvie Luykx

Mindfulness stilte ochtend:

Tijdens deze stilteochtend word je uitgenodigd om in plaats van afleiding te zoeken maar eens gewoon te zijn waar je bent.

 

Lees hier verder

We wisselen zitmeditatie af met loopmeditatie en bewegingsmeditatie. Deze ochtenden worden verschillende keren per jaar georganiseerd. Enige ervaring met meditatie is gewenst.

Deze dag is ook zeker geschikt als verdieping tijdens of na een Mindfulness training of als voorbereiding op een Mindfulness intensive weekend.

Bijdrage: € 15,00

Verzorgd door: Marianne Knops & Willem van Ineveld

Kinderyoga afsluiting van het jaar:

We sluiten het jaar weer af met een heerlijke dag vol plezier en avontuur. Samen yoga, lunchen, knutselen dansen en plezier maken.

 

Lees hier verder

 

Heerlijk genieten van elkaar en de groep. Even alle aandacht voor elkaar.

Op een ontspannen en speelse manier worden de oefeningen uitgevoerd.

Bij goed weer maken we gebruik van het privépark bij the Soulcircle.

Lachen en plezier staat voor op! Wil jij ook graag meedoen? Wacht dan niet te lang met je aan te melden. Jullie zijn van harte welkom!

Bijdrage: € 25,00 pp / inclusief hapjes, drankjes en lunch.

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers & Regina Wiericx

Kundalini yoga:

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd, bij regelmatige beoefening wordt je je bewuster van je mens zijn.

 

Lees hier verder

Je wordt je bewuster van je eigen acties en het gevolg daarvan en hierdoor kun je beter communiceren vanuit het hier en nu.

Kundalini yoga werkt heel direct op het zenuw- en klierstelsel, hierdoor kun je meteen het effect voelen in je lichaam. Meer ontspanning, meer vitaliteit en een betere focus en helderheid zullen merkbaar zijn.

Kundalini yoga is een totaal andere vorm dan bv Hatha yoga, er zijn geen statische houdingen maar juist beweging, veel ademtechnieken en soms een mantra of klank daarbij.

Er is geen ervaring nodig omdat elke oefening aan te passen is aan jouw lichaam. Het kan zelfs op een stoel. Kom ervaren en voelen in hartsenergie.

Bijdrage: € 17,50

Verzorgd door: Amudra Madhura

Ouder & kinder yoga

Ouder & kind yoga:

Geniet samen met je kind, kleinkind, nicht of neef van het yoga avontuur! Even alle aandacht voor elkaar, op een speelse manier de yoga beoefenen, proeven, duo yoga, masseren en nog veel meer!

 

Lees hier verder

Tijdens de ouder kind yoga ga je samen op yoga-avontuur door middel van verhalen, yogaoefeningen en massage. Op een ontspannen en speelse manier worden de oefeningen uitgevoerd en iedere les staat in het teken van een thema zoals sinterklaas, kerst, het circus of de dierentuin, de winter, lente etc.

De oefeningen in de lessen zijn gericht op de interactie tussen jou en je kind, kleinkind, nicht of neef en versterken de band die jullie al hebben met elkaar.

Even alle aandacht voor elkaar.
Na afloop hebben we thee met iets lekkers en bij goed weer maken we gebruik van het privépark bij the Soulcircle.

Bijdrage voor deze dag is € 7,50 pp
Lachen en plezier staat voor op! Wil jij ook graag meedoen? Wacht dan niet te lang met je aan te melden. Jullie zijn van harte welkom!