Selecteer een pagina

 

Omdat we niet overal 100% aandacht in kunnen steken in alles wat we aanbieden zijn we blij met de samenwerking met een groep professionals die ieder voor zich persoonlijke kwaliteiten hebben en inzetten om iedere bezoeker van the Soulcircle uit te nodigen en te ondersteunen in haar of zijn proces tijdens de workshops of persoonlijke begeleiding.

Het is mooi en we zijn dankbaar om te zien en te voelen dat zoveel mensen, zowel deelnemers als trainers de weg naar the Soulcircle weten te vinden. Iedereen is welkom bij the Soulcircle ongeacht, religie, overtuiging, opleiding, sekse, leeftijd of achtergrond.

Meditatie:

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluks-beleving. Wanneer je mediteert kom je op de eerste plaats tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Het helpt je te ontspannen en je leert jezelf beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

De meditatiekring is een groep mensen die elke week bij elkaar komt en waar iedereen vrijblijvend bij aan mag sluiten. Bij mooi weer mediteren we in het prachtige park achter ons huis. De bijzondere omgeving nodigt je uit om in stilte bij jezelf te komen.

Lees hier verder

Door samen te mediteren en te verbinden kunnen we in contact komen met onze kern en kunnen we de liefde en verbondenheid met onze ware kern en onze samenleving ervaren.

In de ruimte staan stoelen, meditatiestoelen, kussens en bankjes. Je bent dus niet verplicht om op een meditatiekussen te gaan zitten. Belangrijk is wat goed voelt voor jou!

Bijdrage: €5,00 / €45,00 tienrittenkaart inclusief thee en lekkers.

Verzorgd door: Regina Wiericx & Ruud Maas

Mediteren kun je leren:

Wil jij graag leren om wat rust in je drukke bestaan te creëren, wat tijd voor jezelf te nemen en de gedachten even de gedachten te laten zijn zonder er iets mee te hoeven doen. En wil je dat op een laagdrempelige manier ervaren geef je dan nu op voor 4 bijeenkomsten waarbij we je de ins en outs vertellen.

The Soulcircle neemt je mee in de wereld van meditatie en leert je diverse vormen zodat je kunt ervaren welke vorm het beste bij je past. Van begeleide meditatie en het concentreren op de eigen ademhaling of een bepaald voorwerp naar het mediteren door middel van beweging en klank tot totale stilte.

Lees hier verder

Mediteren is innerlijke stilte maken, bewust worden van de opkomende gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en die laten wegvloeien om te komen tot een ‘leegheid’, waarin nieuwe inzichten zich aandienen.

Het helpt je om een rustpuntje in de dag te vinden, om je bewustzijn te trainen. Voor een moment laten we de externe wereld even voor wat het is en keren we ons naar binnen om te zien wat zich daar eigenlijk af speelt.

Bijdrage: € 50,00 voor 4 bijeenkomsten

Verzorgd door: Regina Wiericx

De kracht van de Chakra’s:

Wat zijn chakra’s, waar dienen zij voor en hoe krijgen wij de chakra’s in balans als zij uit evenwicht zijn? Dit zijn enkele vragen waar we deze cursus op in gaan. In deze cursus gaan we samen op reis, op zoek naar onze energiecentra’s. We gaan ontdekken welke plaats zij innemen, waar zij voor dienen en wat je kunt doen als je uit balans bent. Daarnaast leer je te luisteren naar je lichaam en kun je zelf op zoek gaan naar eventuele stagnatie in het centra.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals meditatie, visualisatie, klank, lichaamswerk en dans. 

Lees hier verder

Op de eerste dag ontvang je een cursus- map waarin je de informatie die gedurende de cursus wordt uitgedeeld kunt opbergen.

Tijdens de training gaan we de diepte in, zoekende naar dat wat jou belemmerd in je dagelijks leven, in wat je tegenhoudt je droom te leven. Te gaan voor datgene waar je hart van gaat zingen.

Door onze vaardigheden die we hebben als gecertificeerd coach zullen we je dan ook begeleiden bij je persoonlijke proces dat zich tijdens deze training kan aandienen.

Omdat we juist naast de training ook persoonlijk begeleiden hebben we besloten om een maximaal aantal deelnemers in de groep toe te laten. Iedereen heeft recht op de tijd en aandacht die hij of zij nodig heeft om te ontwaken en te groeien.

Bijdrage: € 245,00 inclusief materiaal, thee, hapjes en biologische / vegetarische lunch.

Verzorgd door: Regina Wiericx & Ruud Maas

School voor Mana:

Mana betekent in het Polynesisch.. Grote Kracht, de heilige, bovennatuurlijke kracht die wij allen bezitten.
Mana is ook als Manna, dat “brood uit de hemel” betekent in het oude testament. Mozes trok met het joodse volk door de woestijn en werd door god gevoed met manna dat uit de hemel viel. Mana is voeding voor de Ziel. Mana voelt als een heel vertrouwd deel van mezelf.

Mana zorgt voor diepere verbinding met jezelf waardoor eigenliefde groeit. Dit helpt jou om nog meer in je kracht te komen. Je authentieke, kwetsbare zelf kunnen zijn, met een open hart, is de grootste kracht die er is
Je zult Mana van mij ontvangen, waar ik als instrument fungeer tussen jou en je hoogste Zelf in samenwerking met jouw beschermengel , met de verlichte meesters en andere liefdevolle helpers uit het licht, met als doel jou in je volle lichtkracht te brengen.

De Mana geeft precies aan waar je staat op je aardse reis, waar je je naar toe begeeft, jouw levensdoel, de blokkades die nog uitgewerkt dienen te worden, waar je nog belast bent door bagage uit je familie. Mana verbind je vooral weer met wie jij in essentie bent.

Bijdrage: € 350,00 voor 10 bijeenkomsten

Verzorgd door: Marieke Meulenberg

Wereldliederen zingen:

 

Liederen over en van het verlangen naar licht en warmte, over de stroom van het leven, de vreugde, het verdriet….. Uit diverse culturele en spirituele bronnen zingen we bijzondere teksten en mooie melodieën die ons hierin leiden.

Graag nodigen wij jullie uit om mee te zingen, je te verbinden en vooral om te genieten. Voel je vrij om vrienden of vriendinnen mee te nemen.

Bijdrage: € 15,00

Verzorgd door: Wilma van Ineveld, Ton de Hoog en Piet Somers

Kinderyoga:

Spierversterkend, goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, vergroot de weerbaarheid, versterkt je innerlijke kracht, voert overtollige energie af, brengt ontspanning en geeft je zelfvertrouwen! Leer je eigen grenzen kennen en die van de ander, respectvol met elkaar omgaan staat de gehele les centraal.

Bij de kinderyoga krijgt het kind de vrijheid om te ontdekken wie hij of zij is, te versterken wie hij of zij is en te zijn wie hij of zij is. Het kind leert de weg naar zelfvertrouwen kennen met behulp van yoga oefeningen, creativiteit, massage, zingen, dansen en heel veel plezier!

En met goed weer heerlijk buiten in het park van the Soulcircle.

Bijdrage: € 21,50 per maand / Gratis proefles

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers

Tieneryoga:

Lekker met je leeftijds- genoten op yoga en daarna lekker even chillen met een kopje thee…… je bent van harte welkom! Hier kom je mensen tegen die net als jij lekker in hun vel willen zitten, die verbinding willen maken en willen genieten van de gezellige bijeenkomsten elke week.

Spierversterkend, goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, vergroot de weerbaarheid, versterkt je innerlijke kracht, voert overtollige energie af, brengt ontspanning en geeft je zelfvertrouwen! Leer je eigen grenzen kennen en die van de ander, respectvol met elkaar omgaan staat de gehele les centraal.

Bij goed weer heerlijk buiten in het park van the Soulcircle.

Bijdrage: € 21,50 per maand / Gratis proefles

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers

Ouder & kind yoga:

Geniet samen met je kind, kleinkind, nicht of neef van het yoga avontuur! Even alle aandacht voor elkaar, op een speelse manier de yoga beoefenen, proeven, duo yoga, masseren en nog veel meer!

Tijdens de ouder kind yoga ga je samen op yoga-avontuur door middel van verhalen, yogaoefeningen en massage. Op een ontspannen en speelse manier worden de oefeningen uitgevoerd en iedere les staat in het teken van een thema zoals sinterklaas, kerst, het circus of de dierentuin, de winter, lente etc.
De oefeningen in de lessen zijn gericht op de interactie tussen jou en je kind, kleinkind, nicht of neef en versterken de band die jullie al hebben met elkaar.

Even alle aandacht voor elkaar.

Na afloop hebben we thee en ranja met iets lekkers en bij goed weer maken we gebruik van het privépark bij the Soulcircle.

Bijdrage: € 15,00 per koppel

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers

Mindful ouderschap:

In samenwerking met ‘WegWijs Roosendaal’. Daarom is deelname voor inwoners van Roosendaal gratis en inclusief materiaal. De training is geschikt voor ouders van kinderen / jongeren in alle leeftijden.

Net als de MBSR/MBCT mindfulnesstraining bestaat het programma uit oefeningen die je leert en ervaringen uitwisselt. Elke bijeenkomst heeft een thema. Thuis oefen je de meditatietechnieken met behulp van mp3 bestanden. Je doet ook oefeningen die gericht zijn op je kind en op je rol als ouder. Mindful ouderschap in een druk bestaan.

Hoe blijf je in je drukke leven als ouder goed voor jezelf zorgen? Hoe ga je om met ouderlijke stress? Hoe verdiep je de band met je kind? Hoe voorkom je dat je dezelfde fouten maakt als je eigen ouders, of door niet dezelfde fouten te maken, andere fouten maakt? Hoe blijf je samen ouders, in goede en slechte tijden?

Bijdrage: Gratis

Verzorgd door: Marianne Knops in samenwerking met WegWijs Roosendaal’

Touch of Change:

Touch of Change is een verbindingsworkshop die gericht is op liefdevolle aanraking. Dat doen we door oefeningen die gericht zijn op contact maken met jezelf en met anderen. We beginnen voorzichtig, zonder elkaar aan te raken, en bouwen de intensiteit langzaam op, zodat iedereen mee kan komen en het voor niemand te snel gaat. We starten altijd met een moment om tot onszelf te komen en alle drukte en stress van het dagelijks leven los te laten. Vanuit daar gaan we via oefeningen contact maken met onszelf en met anderen. De oefeningen zijn soms speels, soms heel intens, maar altijd vanuit liefde. De oefeningen die we doen zijn heel divers en wisselen per keer.

In deze workshops blijven wij weg bij seksualiteit. Niet omdat seksualiteit iets verkeerds is, maar om te ervaren dat je ook heel fijn met iemand kan knuffelen zonder seksualiteit als doel te hebben.

Bijdrage: € reguliere prijs 20,00 / vroege vogel ticket 15,00 /  budgetticket op aanvraag 12,50

Verzorgd door: Paula van Gestel

Kleur, geur en klankbeleving:

Geef je volledig over en laat je meevoeren op de klanken en trillingen van de instrumenten, van stilte, geuren en kleuren. Liggend op je matrasje genieten van de klanken die tot een diep niveau bij je binnen stromen.

Een klankschalen meditatie ervaar je met meer dan alleen je gehoor. Een reis door het lichaam van klanken en trillingen zorgen voor een intense beleving. Wanneer je beseft dat alles om je heen een constante vorm van vibratie is, verklaart dit natuurlijk een heleboel. Elke atoom, cel, weefsel en orgaan zendt vibraties uit, ongeacht of we dit doorhebben of niet.

Tijdens de klankhealing maken we gebruik van diverse instrumenten waaronder de Tibetaanse klankschalen, de gong, en de kristalen klanken. Daarnaast hoor je de klanken van diverse rain­stick, ratels, oceandrums etc.

the Soulcircle heeft alles in huis om de avond zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Geen gesleep met matrassen, dekens en kussen, daar zorgen wij voor.

Bijdrage: € 15,00

Verzorgd door: Regina Wiericx

Dynamic Breath Awakening:

Dynamic Breath Awakening is een dynamische ademmeditatie die je liggend doet. Je ademt vol en diep op inspirerende muziek en hierdoor ga je een intens meditatieproces in. Het is 1 van de meest krachtige methodes om in contact te komen met je innerlijke rust. Het zuivert je lichaam, geest en ziel en weekt oude woede, angsten, verdriet en oud zeer los zodat het naar buiten kan komen. Je pure levensenergie komt weer vrij en de ademhaling zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft.

Verwacht diepe en krachtige veranderingen. De Dynamic Breath Awakening zal onzuiverheden en gifstoffen uit de verschillende lagen van je wezen opruimen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Probeer het eens en laat je verrassen, de ervaring leert ons dat als je het eenmaal hebt ervaren dat je blijft terugkomen.

(de Dynamic Breath Awakening is niet geschikt voor mensen die last hebben van psychoses, bij zwangerschap en ook niet voor jongeren onder de 18)

Bijdrage: € 20,00

Verzorgd door: Amudra Madhura

Drukte overkomt je niet, je laat het toe:

Steeds meer mannen en vrouwen krijgen het gevoel dat ze geleefd worden. De takenlijstjes zijn niet meer aan te slepen, taken die je vertellen wat er zoal van je verwacht wordt. Van je werkgever, je gezinsleven, je vriendenkring maar ook familie. Alsof die takenlijstjes niet al genoeg zijn, zijn we met de moderne technologie van vandaag ook nog eens constant bereikbaar. Via WIFI, 4G of een hotspot zijn we zelfs bij de kapper, de pedicure, de supermarkt of midden in het stadspark online en blijft die telefoon maar naar ons lonken.

En toch is het eigenlijk vrij eenvoudig om een einde te maken aan deze drukte. In deze interactieve lezing vertellen Roel en Sandra op een humoristische wijze hoe makkelijk het is om toe te geven aan de verleiding om maar constant druk te zijn. Ze laten je zien wat de spelregels zijn om het roer nu echt definitief om te gooien. Tijdens deze lezing krijg je niet alleen nieuwe inzichten aangereikt, maar ook diverse oefeningen die je zullen helpen om zelf te touwtjes weer in handen te nemen.

Bijdrage: € 25,00

Verzorgd door: Roel & Sandra van Heel

Mindfulness stilte ochtend:

Tijdens deze stilteochtend word je uitgenodigd om in plaats van afleiding te zoeken maar eens gewoon te zijn waar je bent.

We wisselen zitmeditatie af met loopmeditatie en bewegingsmeditatie. Deze ochtenden worden verschillende keren per jaar georganiseerd. Enige ervaring met meditatie is gewenst. Deze dag is ook zeker geschikt als verdieping tijdens of na een Mindfulness training of als voorbereiding op een Mindfulness intensive weekend.

Bijdrage: € 15,00

Verzorgd door: Marianne Knops & Willem van Ineveld

Kinderyoga afsluiting van het jaar:

We sluiten het jaar weer af met een heerlijke dag vol plezier en avontuur. Samen yoga, lunchen, knutselen dansen en plezier maken. Heerlijk genieten van elkaar en de groep. Even alle aandacht voor elkaar.

Op een ontspannen en speelse manier worden de oefeningen uitgevoerd.

Bij goed weer maken we gebruik van het privépark bij the Soulcircle.
Lachen en plezier staat voor op! Wil jij ook graag meedoen? Wacht dan niet te lang met je aan te melden. Jullie zijn van harte welkom!

Bijdrage: € 25,00 pp / inclusief hapjes, drankjes en lunch.

Verzorgd door: Saskia de Bot – Wagemakers & Regina Wiericx

Kundalini yoga:

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd, bij regelmatige beoefening wordt je je bewuster van je mens zijn. Je wordt je bewuster van je eigen acties en het gevolg daarvan en hierdoor kun je beter communiceren vanuit het hier en nu.

Kundalini yoga werkt heel direct op het zenuw- en klierstelsel, hierdoor kun je meteen het effect voelen in je lichaam. Meer ontspanning, meer vitaliteit en een betere focus en helderheid zullen merkbaar zijn. Kundalini yoga is een totaal andere vorm dan bv Hatha yoga, er zijn geen statische houdingen maar juist beweging, veel ademtechnieken en soms een mantra of klank daarbij.

 

Er is geen ervaring nodig omdat elke oefening aan te passen is aan jouw lichaam. Het kan zelfs op een stoel. Kom ervaren en voelen in hartsenergie.

 

Bijdrage: € 17,50

Verzorgd door: Amudra Madhura

Tribal Trance Dance:

Tribal Trance Dance is een hedendaagse trancedance die je uitnodigt om je maskers van oude conditioneringen en beperkingen af te leggen en thuis te komen in jezelf. Je danst geblinddoekt met of zonder voorafgaande intentie op inspirerende muziek zoals african drums en didgeridoo en dit zal je in combinatie met de speciale fire breath diep in jezelf brengen.

Je laat je lichaam bewegen hoe het wil bewegen zodat de energie vrij kan stromen zonder beperkingen van je “mind”. Als je je er helemaal in overgeeft zul je heel diep gaan, oude trauma’s kunnen oplossen en nieuwe inzichten komen duidelijk naar boven. Je kunt zeggen dat het een therapeutische sessie is zonder gesprek maar met dans, daarnaast kun je het ook gewoon als een heerlijke verdieping zien van het zijn met jezelf. Heerlijk dansen, je vrij voelen, vanuit je hart bewegen.

Bijdrage: € 20,00

Verzorg door: Amudra Madhura & Regina Wiericx

De Verdieping:

Bewustzijnsontwikkeling voltrekt zich altijd in lagen, vergelijkbaar met de lagen van een ui, en met deze training ontdekken en ervaren we nog verder de magie van de chakra’s en het energetisch spectrum dat daarmee samen hangt.

We doen dit onder meer aan de hand van visualisaties, meditaties, energetisch werk en diverse technieken om de ervaringen te laten “stollen”.

Zoals jullie gewend zijn in de eerste training zullen wij onze coaching en begeleiding inzetten om jullie persoonlijke en groepsprocessen te ondersteunen en zullen we samen het pad bewandelen naar meer inzicht en zelfreflectie maar vooral naar zelfliefde. Kortom een individuele en groepstransformatie om (wederom) van te genieten!

Deze Verdieping is alleen bedoeld voor mensen die de (basis) chakratraining hebben gevolgd (7 poorten van verlichting / De Kracht van de chakra’s)

Bijdrage: € 245,00 inclusief materiaal, thee, hapjes en biologische / vegetarische lunch

Verzorgd door: Regina Wiericx & Ruud Maas

Stilte maar dan anders:

Stilte kan heel ongemakkelijk aanvoelen en het liefste wat we doen is dan toch geluid produceren. Niet omdat we dat fijn vinden maar omdat we de stilte niet gewend zijn, de leegte willen vullen en we naar afleiding zoeken. Een dag in stilte doorbrengen laat je ervaren wat stilte is.

Niet hoeven en moeten praten, uitleggen of vragen. Absolute stilte ervaren in je binnen en buitenwereld. Door stil te zijn en met je aandacht naar je innerlijke stilte te gaan kun je de klanken horen. Even alle aandacht voor jezelf.

Het gehele programma op deze dag wordt in stilte gedaan en bestaat onder andere uit meditatie, klankenbad, schrijven etc. Een mooie dag gevuld met bijzondere momenten. We maken gebruik van de prachtige tuin en met goed weer zullen we ook daar in stilte een aantal activiteiten aanbieden.

Tijdens de pauze krijg je een heerlijke biologische / vegetarische lunch aangeboden die door ons zelf is klaargemaakt. Laat je verrassen en verwennen. Laat je verwonderen en luister naar het geluid van de stilte. Een dag van bezinning en verdieping waar de stilte mag spreken.

Bijdrage: € 75,00

Verzorgd door: Regina Wiericx