Klik op de foto of de naam van de trainer voor meer informatie .

Diapason

Diapason
Boventoonensemble Diapason werd in 1995 opgericht in Oosterhout. Het ensemble richtte zich specifiek op het ten gehore brengen van boventonen uit zang, maar ook uit instrumenten. In ieder geluid klinken boventonen mee, wat hogere harmonischen zijn van de grondtoon. Met bepaalde zang- of speeltechnieken zijn deze als het ware uit de grondtoon te filteren, zodat ze beter hoorbaar worden.

Het ensemble heeft inmiddels een vijftal albums uitgebracht (van zeer meditatief tot melodieus) en opgetreden op diverse locaties door heel Nederland, variƫrend van kerken en kloosters tot kunstfestivals en evenementen.

Tegenwoordig organiseren we ook ligconcerten, waarbij mensen liggend kunnen genieten van de rustgevende klanken van onze muziek. We horen regelmatig dat onze toeschouwers het niet alleen prettig vinden om te luisteren naar onze muziek, maar dat ze het ook boeiend vinden om nieuwe klanken en instrumenten te ontdekken door de veelzijdigheid en het exotische van de verschillende etnische instrumenten.

De samenstelling van het ensemble is in de loop der jaren zeer divers geweest en heeft altijd bestaan uit muzikanten die allemaal hun eigen passie voor wereldmuziek en meditatieve/spirituele muziek in groepsverband ten uitvoer brachten.

  • Love the life you live, and live the life you love -Bob Marley-
  • Be yourself, everyone else is taken - Oscar Wilde-
  • What you seek is seeking you - Rumi -
  • The obstacle is the path-Zen Proverb-