• Zaterdag, 14 Oktober 2017

    10:00-16:00
  Vanuit de samenwerking met I AM is het idee geboren om een Tuindag in Aandacht te organiseren in de tuin van de nieuwe locatie van The Soulcircle.

  Deze dag is zonder kosten voor de deelnemers. Jouw bijdrage is jouw aandacht en inzet in werk en stilte.

  In het voorjaar is het heerlijk om buiten aan het werk te gaan; er is genoeg te doen: snoeien, wieden, zand verplaatsen … de tuin klaar maken voor het nieuwe jaar. Vele handen maken het werk licht.
  Het is daarom fijn om op zaterdag 8 april een dag met een aantal mensen -die de natuur en the Soulcircle een warm hart toe dragen- samen in de tuin te werken.

  Tijdens het werken zijn we met alle aandacht in het moment. Aanwezig bij het wieden van onkruid, het snoeien van takken, bij de beweging van ons lichaam bij het vegen…. .
  Zo maken we de aarde, het huis en ook onszelf blij.

  We werken in stilte. Als we tussendoor toch even over het werk overleggen, doen we dit door aandachtig te luisteren en te spreken. Als je helemaal in stilte wilt werken, kun je een stiltesticker opdoen of in je eentje werken.

  Tijdens de lunch, binnen of heerlijk buiten in de zon, eten we met volle aandacht. Daarom zijn we een gedeelte van de lunch in stilte.

  Praktisch
  Vanaf 9.45 uur binnenlopen en genieten van een kopje thee of koffie.
  - 10.00 uur mediteren in de sfeervolle meditatieruimte.
  - 10.30 uur werkmeditatie in de tuin, bij slecht weer zijn er werkzaamheden binnen.
  - Er wordt rekening gehouden met wensen en mogelijkheden.
  - 12.30 uur de door je zelf meegebrachte lunch. Voor thee, koffie en soep wordt gezorgd. Als je na de lunch wilt rusten, kan dat.
  - 13.30 uur begint het tweede deel van de werkmeditatie.
  - 15.30 uur sluiten we af met een gezamenlijke zitmeditatie van ca 20 minuten.
  - Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je een (halve) dag mee wilt doen.

  Het is fijn als je dat uiterlijk 2 dagen voor de Tuindag in Aandacht doet. We weten dan hoeveel koffie, thee en soep er nodig is. Maar als dat niet lukt, kom dan toch gerust.
  Je hulp is ontzettend welkom!

  meditaties o.l.v. Marianne, tuin werkzaamheden o.l.v. Regina

 • Love the life you live, and live the life you love -Bob Marley-
 • Be yourself, everyone else is taken - Oscar Wilde-
 • What you seek is seeking you - Rumi -
 • The obstacle is the path-Zen Proverb-